Nov FREELEXO CAM

Prava brezžična svoboda: Kamera namesto žice

Bujna zelena trava, do koder seže pogled: In to brez velikega truda? To omogoča robotska kosilnica FREELEXO CAM! Robotska kosilnica z napredno tehnologijo kamere samodejno zazna travnate površine, ki jih je treba pokositi. Košnja trave še nikoli ni bila tako enostavna – tudi dolgočasno polaganje kabla za omejitev zelenice je preteklost!

Vgrajena kamera v kosilnici FREELEXO CAM samodejno zazna vidne robove in različne površine, kot so robniki, okrasno lubje, pesek, tlakovci in asfalt. Poleg tega posebni senzorji zagotavljajo, da robotska kosilnica ne trči ob ovire, kot so drevesa, živa meja in zid. Zahvaljujoč tej inteligentni kombinaciji senzorjev in kameri, robotska kosilnica obdela samo zeleno travo – brez predhodnega "določanja" meje zelenice z žico.

Seveda je tudi kosilnica del družine Power X-Change. Tako lahko isto baterijo uporabite tudi v katerem koli drugem akumulatorskem orodju Einhell in na primer, uredite svoj vrt v želeno obliko s škarjami za travo, škarjami za živo mejo in to vse brez kablov!

Začnite z našo robotsko kosilnico FREELEXO CAM! Kaj čakate?

Podrobnosti o FREELEXO CAM

Pregled najpomembnejših funkcij

Prava brezžična svoboda
Kosilnica FREELEXO CAM ne potrebuje več kabla za omejitev zelenice. Najpomembneje pa je, da s tem prihranite čas pri nastavljanju robotske kosilnice.
Kamera
S svojo integrirano kamero FREELEXO CAM samodejno zazna robove zelenice, ki jo je treba pokositi – brez omejitvenih žic.
Ultrazvočni senzorji
Vgrajeni ultrazvočni senzorji zgodaj zaznajo ovire in fizične meje zelenice, s čimer preprečijo trke.
Power X-Change
Kot napravo Power X-Change, je baterijo robotske kosilnice mogoče kombinirati ne samo s katerim koli drugim orodjem, temveč jo lahko kadar koli zamenjate.
Intuitivna tipkovnica
Urnike košnje lahko programirate s preprostim upravljanjem preko tipkovnice in tako lahko zagotovite, da bo vaša zelenica obdelana vsak dan ali vsak drugi dan.
Senzor za kišo
Če robotska kosilnica prek vgrajenega senzorja zazna dež, se bo vrnila na svojo polnilno postajo. To pomaga zaščititi zelenico pred poškodbami.
Največji naklon
Zahvaljujoč zmogljivemu pogonskemu mehanizmu, kosilnici FREELEXO CAM tudi nakloni do 25 % na katerem koli vrtu ne predstavljajo težav.
Zaščita proti kraji
Osebna PIN koda in zvočni alarm varujeta robotsko kosilnico pred krajo.

Izberite svoj FREELEXO CAM

Kratek pregled naših modelov

FREELEXO CAM 500
robotic lawn mower

FREELEXO CAM 500

Einhell FREELEXO CAM 500 bo poskrbel, da bo vaša zelenica vedno dobro negovana – popolnoma samodejno. Zahvaljujoč svoji tehnologiji kamere ne potrebuje žic za omejitev zelenice. Kot član družine Power X-Change lahko njegovo baterijo kadar koli zamenjate in uporabite v kateri koli drugi napravi Power X-Change.

• Robotska kosilnica zazna območje košnje s pomočjo kamere in ultrazvočnih senzorjev
• Brezkrtačni motor – večja moč in daljši čas delovanja
• Programabilni časi košnje
• Izboljšana varnost s senzorji udarca, nagiba in dviga
• Trate do 500 m²
• Integriran senzor za dež
• Obvladuje naklone do 25%
• Nastavitev višine reza: 20–60 mm
• Vključuje magnetni trak za označevanje začasnih meja na vrtu

• Priložena 1x 3,0 Ah Power X-Change baterija in polnilna postaja

 

Dodatki za robotske kosilnice
robotic lawn mower accessories

Dodatki za robotske kosilnice

Že imate robotsko kosilnico ali ste se odločili za nakup? Potem vas morda zanima tudi naša oprema za robotske kosilnice!

Imamo popolno dodatno opremo za vsak model:

–  Magnetni trak
–  Garaža
–  Rezervna rezila

–  Čistilni set

Izločite območja košnje z magnetnim trakom

Ne želite, da bi bil čebelam prijazen cvetlični travnik na enem delu vašega vrta pokošen? Brez težav! V ta namen model FREELEXO CAM vključuje magnetni trak, ki je na voljo tudi kot ločen dodatek. Z magnetnim trakom lahko določene predele vrta začasno ali za daljša obdobja izključite iz območja košnje – ni pomembno, ali je trak ohlapno položen na površino, zakopan ali prekrit z rastjo trave. Zahvaljujoč magnetnim senzorjem lahko robot zazna trak in se samodejno obrne stran, ko doseže označeno črto. Ne glede na to, ali želite zaščititi cvetlični travnik, mlade rastline ali sveže nameščeno živo mejo ali pa ne želite, da robotska kosilnica moti vašo vrtno zabavo, je magnetni trak odlična rešitev. Mimogrede, magnetni trak vam lahko pomaga tudi, če nekateri robovi vaše trate niso jasno določeni.

Montaža in namestitev

Savršen travnjak, korak po korak

Korak 1:

Namestite polnilno postajo in vodilni kabel*

* To je 5 m² velika zanka kabla okoli polnilne postaje za robotsko kosilnico, ki jo lahko uporabite pri priključitvi na postajo.

Korak 2:

Kalibracija in inicializacija

Postavite svoj FREELEXO CAM v polnilno postajo, ga umerite in zaženite inicializacijo.

Korak 3:

Zaženite svojo FREELEXO CAM

Vaša robotska kosilnica FREELEXO CAM bo v trenutku pripravljena za uporabo.

Posodabljanje vaše robotske kosilnice Tukaj boste našli najnovejšo posodobitev vdelane programske opreme za vašo robotsko kosilnico

Storitve za vašo robotsko kosilnico

3-letna garancija na izdelek Einhell

Naša brezplačna dodatna storitev posebej za vas. Registrirajte svoj novi izdelek Einhell v prvih 30 dneh po nakupu in pridobite podaljšano garancijo. Po registraciji se garancija za robotsko kosilnico podaljša za dodatno leto, na skupno 3 leta. 3-2-1 in gremo: poiščite serijsko številko na vašem novem izdelku Einhell in začnite postopek registracije!

Storitev rezervnih delov

Trajnostno, zanesljivo in popolno ujemanje: naša hčerinska družba iSC GmbH oskrbuje vas in vaše izdelke Einhell z vsemi nadomestnimi deli, ki si jih zamislite. Tudi po preteku zakonsko predpisanega garancijskega obdobja ste lahko prepričani, da bodo vaši izdelki Einhell strokovno vzdrževani in popravljeni z originalnimi komponentami, če se poškodujejo ali obrabijo.

Storitev popravila

Kot 100-odstotna hčerinska družba Einhell, iSC GmbH ne ponuja samo visokokakovostnih originalnih nadomestnih delov, ampak tudi ponazarja izjemno storitev Einhell: specializirani tehniki za popravila v naši domači delavnici poskrbijo za vsak posamezen primer popravila in tako zagotovijo, da bo vaša robotska kosilnica hitro spet v delovnem stanju in ponovno v celoti operativna.

Imate vprašanja o namestitvi robotske kosilnice ali naših storitvah?

Odgovarjamo na najpogostejša vprašanja

#Splošno – Ali potrebujem omejitveni kabel z FREELEXO CAM?

Ne, kamera FREELEXO CAM ne potrebuje žice za omejitev zelenice. Z vgrajeno kamero in ultrazvočnimi senzorji se zaznajo robovi zelenice in ovire.

Med namestitvijo je potrebno položiti le en vodilni kabel. To je 5 m² velika zanka kabla, ki je položena okoli polnilne postaje za robotsko kosilnico, ki se jo uporablja pri priključitvi na postajo.

#Splošno – Čemu je namenjen senzor za dež?

Robotska kosilnica Einhell lahko deluje tudi v dežju, vendar lahko povzroči nepotrebno škodo na zelenici in zemlji. Senzor za dež je dodatna funkcija, ki to prepreči tako, da robota samodejno pošlje nazaj na polnilno postajo.

#Splošno – Kako glasna je robotska kosilnica med uporabo?

Glasnost robota med uporabo je 57 dB(A). To je približno enaka glasnost kot običajen pogovor. 

#Splošno – Ali lahko robotska kosilnica zazna ovire na vrtu, kot so igrače, živali itd.?

Robotska kosilnica FREELEXO ima poleg globoke stranice tudi senzorje udarca, nagiba in dviga, kar ji omogoča, da zgodaj in samostojno zazna ovire ter po potrebi ustavi rezila.

#Splošno – Ali ga je mogoče povezati z aplikacijo?

Ne, naši trenutni modeli FREELEXO CAM niso združljivi z aplikacijo Einhell.

#Splošno – Robotska kosilnica se premika po mojem vrtu z izklopljenim rezalnim mehanizmom. Zakaj?

Ob prvem zagonu robotska kosilnica izvede inicializacijski tek, ki ga uporabi za oceno kakovosti meje zelenice. Ta postopek vključuje določitev referenčnih vrednosti za 200 točk na meji zelenice (če je potrebno, pri slabo definiranih mejah pa se zabeleži še dodatnih 200 točk) pred začetkom košnje. To lahko traja približno eno uro, odvisno od oblike zelenice in velikosti. Če se robotska kosilnica priklopi na polnilno postajo med inicializacijo, npr. zaradi prazne baterije ali če uporabnik izda ukaz za vrnitev, bo robotska kosilnica ob naslednjem zagonu nadaljevala inicializacijski tek. Ko je inicializacija končana, bo robotska kosilnica vklopila rezalni mehanizem in začela kositi travo.

#Splošno - Kosilnica se stalno ustavlja. Zakaj na območju košnje ne teče gladko?

Rumene ali rjave lise na zelenici lahko včasih povzročijo, da se robotska kosilnica zaustavi, ker jih ne prepozna kot travo. V teh primerih modul kamere ponovno preveri zelenico in se nato odloči, ali lahko nadaljuje v tej smeri ali mora zaviti. Podoben učinek se lahko pojavi jeseni zaradi listja. Da bi zagotovili nemoteno delovanje in dobro učinkovitost košnje, je pomembno, da jih odstranite z območja, ki ga želite kositi.

#Splošno - Zakaj robotska kosilnica zapusti področje košnje ali zapelje v ovire?

Preverite ultrazvočne senzorje in enoto kamere glede umazanije. Če je potrebno, z magnetnim trakom dodatno označite območje košnje ali določene ovire.

#Splošno - Na območju, ki ga je treba kositi, so veje in listje. Ali robotska kosilnica to zazna kot ovire in se obrne stran od njih?

Robotska kosilnica zazna listje in veje kot ovire, ko je njena vidljivost omejena ali takoj, ko trave pod seboj ne vidi več. Območje, ki ga boste kosili, mora biti zato vedno brez listja ali vej. Ožgane ali razbarvane lise (rumena, rjava) lahko povzročajo tudi težave kosilnici, saj uporablja zeleno barvo za navigacijo.

#Splošno - Ali robotska kosilnica prepozna tudi druge zelene površine, npr. cvetlična korita, nizko grmičevje?

Če sosednje zelene površine, kot so gredice, cvetlični travniki in nizko grmičevje, niso omejene z robnimi kamni ali ograjami, jih lahko robotska kosilnica zazna kot del območja košnje. Če je meja med takšnimi površinami premajhna ali preozka, je treba mejo označiti s priloženim magnetnim trakom.

#Splošno - Kaj pomeni "jasno prepoznavni in definirani robovi zelenice"?

Jasno prepoznavni robovi trate so lahko vidne najmanj 30 cm široke meje, kot so robniki, asfalt, okrasno lubje in pesek.

#Splošno - Čemu je namenjen magnetni trak?

Magnetni trak je navidezna ograja. Vgrajeni magnetni senzorji FREELEXO CAM zaznajo magnetni trak, tako da spremeni smer, ko doseže linijo. To vam omogoča, da izključite območja, v katera ne bi smel vstopiti.

#Splošno - Nekatera področja mojega vrta niso dobro razmejena. Ali lahko še vedno uporabljam FREELEXO CAM?

Z magnetnim trakom, ki je na voljo kot dodatek v dolžini 10 in 20 m, lahko označite neustrezne ali težko opazne robove zelenice in tako optimalno razmejite površino vašega vrta, ki jo želite pokositi.

#Namestitev - na vrtu že imam napeljane žice. Ali lahko še vedno kupim FREELEXO CAM?

Da, to ni problem, vendar je treba namestiti ločeno vodilno zanko.

#Namestitev - Kje lahko postavite polnilno postajo?

 • Potrebna je zunanja vtičnica, ki zagotavlja trajno napajanje. Napajalni kabel na polnilni postaji je dolg 10 m. Pazite, da napajalni kabel ne položite na območje košnje.
 • Polnilna postaja mora biti položena na ravno površino.
 • Vodilni kabel mora biti mogoče položiti okoli polnilne postaje.
 • Polnilno postajo postavite na senčno mesto.

#Storitev - Pozabil sem svoj PIN. Kaj lahko naredim?

Model A

Velja za naslednje modele:

Brez displeja - številke artiklov: 3413940; 3413941; 3413942; 3413943; 3413944; 3413945; 3413946; 3413947; 3413948; 3413949; 4326363

Z zaslonom - številke artiklov: 3413950; 3413951; 3413953; 3413955; 3413952; 4326368

Če izgubite PIN, lahko zahtevate nov PIN. Upoštevajte spodnje korake.Pripravite račun in serijsko številko robotske kosilnice. To boste potrebovali za pridobitev kode PIN! Potrebovali boste tudi ključek USB brez podatkov.

 1. Priključite ključek USB v vrata USB, kot je prikazano na sliki.
 2. Vklopite glavno stikalo (ON).
 3. Istočasno pritisnite tipki POWER in "OK" in ju na kratko držite. Robotska kosilnica se zdaj zažene v zagonskem načinu.
 4. Pritisnite gumb 1 (ali "Set Work Time") na številski tipkovnici.
 5. Izvlecite USB ključek. Na računalniku preberite podatke na USB ključku. Besedilno datoteko (*.txt) je ustvarila robotska kosilnica. Ta datoteka vsebuje osebno kodo PUK. Za pridobitev PIN-a se obrnite na službo za pomoč uporabnikom.

 

Model B

Velja za naslednje modele:

Brez zaslona - številka artikla: 3413961; 3413962

Sa zaslonom - številka artikla: 3413980; 3413981

Če izgubite PIN, lahko zahtevate nov PIN. Upoštevajte spodnje korake.Pripravite račun in serijsko številko robotske kosilnice. Potrebovali jih boste za pridobitev PIN-a!

 1. Priključite prazen ključ USB v vrata USB (na spodnji strani enote).
 2. Vklopite glavno stikalo (ON).
 3. Robotska kosilnica samodejno shrani kodo PUK na ključ USB in postopek zaključi s piskajočim zvokom.
 4. Odstranite ključ USB. 4. Preberite podatke s ključka USB na računalniku. Besedilno datoteko (*.txt) je ustvarila robotska kosilnica. Ta datoteka vsebuje osebno kodo PUK. Za pridobitev kode PIN se obrnite na službo za pomoč strankam.

Pri modelu B z zaslonom imate tudi naslednjo možnost pridobitve kode PUK kosilnice:

Če izgubite PIN, lahko zahtevate nov PIN. Upoštevajte spodnje korake.Pripravite račun in serijsko številko robotske kosilnice. Potrebovali jih boste za pridobitev PIN-a!

 1. Pritisnite gumb SET za 6 sekund v zaklenjenem stanju.
 2. PUK je zdaj prikazan na zaslonu.
 3. Za pridobitev kode PIN se obrnite na Einhell službo za stranke.